Ugrás a tartalomhoz

Egészségkamion Szentendrén

Június 19-én és 20-án  az idei első Egészségnapon a Dunapartra érkezett Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja. Alább az Egészséges Városért Közalapítvány beszámolóját olvashatják:
Az embert próbáló kánikulai hétvégén sikeresen megtartottuk az Egészségkamion szűrővizsgálatokat. A regisztráltak   csupán  85 % ban jelentek  meg, így  a helyszínen érdeklődők  is bejuthattak a vizsgálatokra. Az EFI munkatársai  lelki, táplálkozási és mozgással kapcsolatban adtak tanácsokat. Az Egészséges Városért Közalapítvány további lehetőségként  a nem regisztráltak számára EKG, vérnyomás, vércukor, koleszterin vizsgálatokkal, és  a szűrési eredmények szerinti diétás tanácsokkal vett részt. Frissítőnek cseresznyét is kínáltunk a gyerekek nagy örömére. További érdekes programelemként   a Szentendrei Rendőrkapitányság részéről   két rendőrnő a gyerekeknek  a nyári veszélyekre való rajzos figyelemfelhívással,  a helyszíni rendőrautó megcsodálásával,  az idősebbekre is leselkedő veszélyek miatt és  egyéb bűnmegelőzési tanácsokkal, és szórólapokkal hívta fel  a figyelmet. Köszönjük minden kollegának és látogatónak a rendkívüli kánikula ellenére a  részvételt és kitartást.
Köszönjük a városi munkatársaknak is a technikai  feltételek biztosítását. Köszönjük  a Corner étteremnek, hogy segítette a higiéniai előírások biztosítását és a kamionban dolgozó asszintencia és munkatársainknak  nyújtott vendéglátást.
Forrás: Egészséges Városért Közalapítvány (www.eva.szentendre.hu)
Kép forrása: www.pexels.com

További cikkeink a témában