Ugrás a tartalomhoz

DMRV: szennyvíz nyomóvezeték hibásodott meg

Szentendrénél és Leányfalunál nyomóvezeték meghibásodása miatt csővezeték cseréje zajlik – erről értesítette az önkormányzatokat a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. péntek délelőtt. A rendszer tehermentesítése érdekben a szennyvizet a javítás idejére a Dunába vezette a szolgáltató. A hiba elhárítása néhány óra alatt lezajlott.

Frissítve!

„A nyomóvezetéken keletkezett meghibásodás javítása megtörtént. 12:30-kor normál üzemmenetre visszaálltunk, az ideiglenes szennyvíz átemelést megszüntettük.

Az ideiglenes átemelés során használt csigatömlők beszállítását mindkét átemelőről 2018.03.10-én elvégezzük.” – közölte az önkormányzattal a 14:00 órakor DMRV Zrt.

A DMRV Zrt. 2018. március 9-én délelőtt arról értesítette az érintett önkormányzatokat, hogy az RL–4 jelű szennyvíz átemelő RNY–4 jelű nyomóvezetékén történt meghibásodás miatt a rendszer tehermentesítése, a nyomóvezeték leürítése, valamint a hiba javításának időtartamára a szennyvizet az RL–3 szennyvíz átemelőn (Leányfalu) és az RL-4 szennyvíz átemelőn (Szentendre) a Dunába továbbítják.

A DMRV úgy fogalmazott, hogy a beavatkozás havária helyzet elhárítása. Mint a szolgáltató tudatta, a szerelvényaknában a teljes csővezeték cseréje miatt ismételt beavatkozásra lesz szükség, melynek időpontjáról értesítik az érintetteket.

További cikkeink a témában