Ugrás a tartalomhoz

Díjazták a Skanzen Demencia Programját

Nekem szól! Egészségértés Díjat nyert a Skanzen Demencia Programja.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének 2020-as szakmai díjátTársadalmi szervezetek” kategóriában a Skanzen DEMENCIA PROGRAMja nyerte el.  A múzeum programja demenciával élő időskorúak számára kidolgozott speciális foglalkozás, amely segíti, hogy az emlékezetvesztéssel küzdő betegek élményekkel töltődjenek fel. A 2016-ban indított díj célja, hogy minden évben lehetőséget biztosítson a legjobb, leginnovatívabb egészségértést fejlesztő programok elismerésére és széleskörű megismertetésére.

A Skanzen az első olyan magyarországi múzeum, amely kifejezetten demenciával élő időskorúak számára fejleszt speciális programot. Múltidéző foglalkozása segíti, hogy az emlékezetvesztéssel küzdő betegek élményekkel töltődjenek fel. A 2017-ben elindított program  az Európai Unió Erasmus Plus programjának támogatásával valósult meg, és négy külföldi skanzennel és három egyetemmel közösen egy mintaprogramot dolgoztak ki, melynek célja, hogy a betegek életminőségén javítson, és melyet később más kulturális és közgyűjteményi intézmények is átvehetnek. A Skanzen további célja, hogy a speciális múzeumi program bekerüljön az egészségügyi ellátó rendszerbe, mint ahogy az már több külföldi országban megvalósult.

A Skanzen Demencia Programjával hamarosan részletesebben is foglalkozunk lapunk hasábjain. 

Címlapkép: Bokonics-Kramlik Márta, a múzeum Ismeretátadási Osztályának megbízott osztályvezetője, a Demencia Program koordinátora veszi át a díjat december 10-én.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Érvényesek az okmányai? című bejegyzéshez

Érvényesek az okmányai?

A 2024. évi választások miatt kiemelt jelentőségű, hogy a választópolgárok okmányain érvényes adatok szerepeljenek