Ugrás a tartalomhoz

Árvízvédelmi védősáv karbantartása

Az Altiszti Akadémia mögötti gátszakaszon szeptember 12-től előreláthatólag három héten át az árvízvédelmi védmű védősávjának kialakítási, karbantartási munkái folynak. A munkák idején időszakosan korlátozhatják a kerékpáros és gyalogos forgalmat.

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kezelői területén fekvő, Szentendre Város Önkormányzatának tulajdonában és fenntartásában lévő, elsőrendű árvízvédelmi védvonal védősávjának kialakítása, a védmű karbantartása a város feladata. A védősáv kialakítását a vonatkozó szakértői és faápolási jelentés alapján az elsőrendű árvízvédelmi védműre, valamint a NATURA 2000 területekre vonatkozó vízügyi és környezetvédelmi követelmények figyelembevételével kell elvégezni.

A gát víz felőli oldalán és a gát körömtől 10 méteres sávban fákat és fásszárú növényeket vágnak ki, ezzel biztosítva a gát állékonyságát és vízmegtartó képességét. A munkálatokat a Postás strand és a honvédségi harckocsilejáró közötti szakaszon, a nagyvizi mederben végzik, előreláthatólag 3 héten keresztül.

A munkavégzéshez a KDVVIZIG tulajdonosi, kezelői hozzájárulását megadta. A munkavégzés ideje alatt vízügyi, erdőmérnök szakfelügyeletet kell biztosítani.

A munkavégzés idején a kerékpárúton időszakosan korlátozzák a kerékpáros és gyalogos forgalmat.

További cikkeink a témában