Ugrás a tartalomhoz

December 16-án érkezik Szentendrére a Covid szűrőbusz

A megnövekedett tesztelés miatt az Országos Mentőszolgálat szűrőbuszokkal is segíti a tesztelést – adta hírül dr.Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság államtitkára, aki Facebook posztja szerint kezdeményezte a térségi szűrést. Ennek keretében mobil szűrőállomások járják a térséget, többek közt Szentendrét is. A városban december 16-án, szerdán 9:00-16:00 között érhető el a busz, a Paprikabíró utcai nagy parkolóban. 
A teszt azok számára elérhető, akiknek a háziorvos elrendelte a tesztet, és ez rögzítésre is került a mentőszolgálatnál. A helyszínre gépjárművel érkezzenek, és vigyék magukkal a személyazonosító papírjaikat, illetve a TAJ-kártyát is. A teszt során először antigén gyorstesztre kerül sor, ha annak eredménye negatív, akkor elvégzik a PCR mintavételt is. Amennyiben pozitív, újabb tesztre már nem kerül sor.
Azok, akik magánúton szeretnék elvégeztetni a tesztet, megtehetik a Szentendre Egészségügyi Intézményeiben (SZEI)-ben, 19500 forint ellenében, mely összeg bankkártyával is fizethető.
Címlapkép: Vitályos Eszter

További cikkeink a témában