Ugrás a tartalomhoz

Családok Éve Szentendre 2018.

A szentendrei civil szervezetek és a helyi egyházi közösségek Szentendre Város támogatásával összefogtak, hogy az országos rendezvénysorozattal összhangban 2018 Szentendrén is a Családok Éve legyen. Az éves tematikához kapcsolódva február 11-18. között ismét Házasság Hete Szentendrén!

A Családok Éve Szentendre 2018. tematikája

Az év tematikáját az alapján állították össze, hogy kik segítenek egy gyermek felnevelésénél, hiszen a nevelés nem magányos produkció, hanem egy egész közösség, „falu” kell hozzá.

Január: Önismeret, ifjúság, tisztaság
Február: Szerelem, házasság
Március: Várandósság, magzat
Április: Férfiak, apaság
Május: Nőiség, anyaság
Június: Testvérek
Július: Nagyszülők, idősek
Augusztus: Állami szervek
Szeptember: Pedagógusok
Október: Közösségek, hősök
November: Orvosok, ősök
December: Születés, spiritualitás

Házasság Hete
Az egész éves, minőségi programokat felvonultató eseményfolyam egyik kiemelt rendezvénye a Házasság Hete. Az Angliából indult kezdeményezés minden évben, Bálint-nap környékén egy héten keresztül a házasság fontosságára irányítja a figyelmet.
Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Házasság hetét Magyarországon. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy az egyházak mellett a civil szervezetek segítségével népszerűsítse a házasság és a család intézményét, felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.
A tavalyi sikerre alapozva, valamint a Családok éve programját erősítve 2018. február 11-18. között a Szentendre Barátai Egyesület kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával a város kulturális és egyházi intézményei, vállalkozásai, valamint civil szervezetei egész hetes programsorozattal csatlakoznak a mozgalomhoz, bekapcsolva Szentendrét idén is az országos megmozdulásba.

További info:
www.facebook.com/csaladokeve
www.szentendrebaratai.hu/csaladokeve

További cikkeink a témában