Ugrás a tartalomhoz

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat: új határidő

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában meghosszabbították a pályázat beadására rendelkezésre álló időt. A pályázatok benyújtásának módosított határideje 2018.november 13.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulóját, melynek célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. Szentendre önkormányzata 2001-től kezdődően minden évben részt vett a pályázatban, melynek keretében jelenleg nyolc felsőoktatásban részt vevő hallgatót támogat havi 5000 Ft-tal, amelyhez ugyanilyen összegű támogatást nyújt a pályázat kiírója is. A testület úgy döntött, hogy 2019. évre is kiírja a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatot, melyhez az ideivel megegyező összeget,400 ezer Ft-ot biztosít.
A pályázat benyújtására biztosított eredeti határidő 2018. november 6. volt, amit a minisztérium november 13-ra módosított.

További cikkeink a témában