Ugrás a tartalomhoz

Burkolatcsere az izbégi tornacsarnokban

Január 4-én, pénteken reggel tartották az Izbégi Általános Iskola megújult tornatermének ünnepélyes átadóját, melyen részt vettek az intézményfenntartó Váci Tankerületi Központ és a kivitelező Fauna Duó Kft. képviselői, Dombay Zsolt önkormányzati képviselő, és természetesen az iskola diákjai is, akik az átadó után zenés tornabemutatót tartottak.

Az izbégi iskola tornatermének padlózatát a nagymértékű igénybevétel miatt rendszeresen javítani kellett a balesetek elkerülése érdekében. A már halaszthatatlan felújítás négy hétig tartott, melynek során eltávolították a régi burkolatot, majd a padlókiegyenlítés után korszerű, a mai követelményeknek megfelelő, 8 mm vastag műanyag burkolatot ragasztottak le, illetve sor került a falak festésére is. A burkolatra egyelőre kézi- és a kosárlabda pályákat festettek fel, és hamarosan sor kerül a tollaslabdapálya felfestésére is. A felújítást a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programban végezték el, költsége nettó 17,48 millió Ft volt, melynek 30%-át a Váci Tankerületi Központ finanszírozta.

Magyarné Braunsteiner Márta igazgató köszönetet mondott a Váci Tankerületi Központnak, hogy szeptemberi kinevezése óta a sürgős karbantartási feladatokat elvégezhették az épületen, melyek költsége elérte a 20 millió Ft-ot. Hozzátette, hogy a felújítást még szeretnék folytatni: szükség lenne a szellőzők tisztítására és a tornacsarnok külső szigetelésére is, mert a nagy hidegben az elavult fűtési rendszerrel nem tudják a megfelelő hőmérsékletet biztosítani.

Az izbégi tornaterem felújításának nemcsak az iskola diákjai örülnek. A csarnokban intenzív és szerteágazó sportélet zajlik, minden nap este 10 óráig teltház van: vannak pingpong-, dzsúdó-, kézilabda-, kosárlabda-, gyermektenisz-, tollaslabda- és futballedzések. Az igazgatónő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az igények egyeztetése során örömmel tapasztalta, hogy az összes bérlő rögtön elfogadta a késő esti időpontokat az edzések megtartására, mert mindenki egyetértett abban, hogy a gyerekek testnevelése élvezzen elsőbbséget.

További cikkeink a témában