Ugrás a tartalomhoz

Bükkös-patak partfal javítás

A tavaszi felmérések alkalmával, átfogó felülvizsgálat alapján kerül sor a Bükkös-patak kisvízi medrének javítására három szakaszon. A patak partfala több helyen megrongálódott, amely a műtárgyakat, illetve a közlekedést is veszélyezteti.


Az első ütemben a Szegedi utcai játszótérnél lévő kerékpárút melletti támfal helyreállítása készül el, ahol a támfal előtti részen kb. 80-100 cm-en bemosódott az útburkolat. A támfal melletti rézsű több helyen beszakadt, a patak áramlását módosítva több helyen alámosta a védett partvonalat.
A második ütemben a 11-es út vízelvezető műtárgyának kifolyó alatti burkolatfelújítása kerül sorra, ahol korábban a rossz kivitelezés miatt teljesen eltűnt a 11-es főút vízelvezetőjének szabad kifolyási lehetősége. Itt megfelelő pofafal és vízkivezetés kialakítása szükséges, illetve partfal rekonstrukció.
A munkák harmadik üteme a 11-es úti hídtól a piactér felé eső szakaszon történik, ahol a híd alatt a kockakő burkolat megsüllyedt, valamint a kisvízi meder több helyen is beomlott.

A három szakasz helyreállításának nettó költsége közel 11,5 millió forint.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.