Ugrás a tartalomhoz

Bükkös-parti fák: tart az állapotfelmérés

Szeptemberben szakemberek bevonásával elkezdődött a Bükkös mentén a Szegedi utca és Vajda híd közötti szakaszon található fák állapotának felmérése. A vizsgálatok eredménye szerint a szakaszon első ütemben 6 súlyosan rossz állapotú fa esetében sürgős a beavatkozás.

A Bükkös patak és környezete a város számára kiemelten fontos helyi természetvédelmi terület. A part fái mostanra abba az életciklusba értek, amikor – szem előtt tartva a biztonságot – állapotuk beavatkozást igényel. Ez az adott élőhely működésére alapozott, a természetes állapot fenntartását segítő, azt támogató munkák körültekintő és szakszerű elvégzését jelenti.

2018 szeptemberében az önkormányzat szakemberek bevonásával, a közlekedők biztonsága érdekében elvégezte a Bükköspart Szegedi utca és Vajda híd közötti szakaszon található fák állapotának felmérését. A vizsgálatok eredménye szerint a szakaszon első ütemben 6 súlyosan rossz állapotú fa esetében sürgős a beavatkozás. Ezek részben teljesen kiszáradtak, részben korhadtak, erősen visszacsonkoltak. Közülük kettő esetében elkerülhetetlen a kivágás, négy fánál ifjítás és gallyazás szükséges.
A szakaszon a fák műszeres vizsgálata folytatódik, ezek eredményétől és a fákkal kapcsolatos lépésekről a város minden esetben előre tájékoztatja a lakosságot.

A területen a Bükkös Part Egyesülettel közösen még 2018-ban fatelepítést végez az önkormányzat.

A hírekért, kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat, a város hivatalos Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/Szentendreofficial/, a Szentendre és Vidéke újságot és helyszíni tájékoztatóinkat.

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Városi Ügyfélszolgálathoz a 2000 Szentendre, Duna korzó 25. címen, tel.: +36-26/300-407, e-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu

 

 

További cikkeink a témában