Ugrás a tartalomhoz

Biztonságosan a 11-es főúton

Szeptember másodikán, hétfő délelőtt adta át hivatalosan Verseghi-Nagy Miklós polgármester a Petzelt iskolánál nemrégiben kialakított lámpás átkelőhelyet. Az átadón részt vett a szakközépiskola igazgatója, Énekes Rita, igazgató-helyettese, Lukácsné Németh Klára, valamint tanárok és diákok is nagy számban.

Júniusban önkormányzati beruházás keretében készült el az ún. Petzelt gyalogátkelőhely átalakítása, 54 millió forintból. A munkálatok során a korábbi középszigetet elbontották és új helyre telepítették, kihelyezték a jelzőlámpákat, térkőburkolatot raktak le, valamint új KRESZ-táblákat helyeztek ki, végül felfestették az útburkolati jeleket.

„Szentendre belvárosi szakaszán három gyalogos átkelőhelynél nincs jelzőlámpa: a Telep és a Liliom utcánál van még egy-egy ilyen helyszín. Most a Petzelt iskolánál ezt megoldottuk, ami nagyon fontos volt az iskolásoknak, a pedagógusoknak és minden gyalogosnak, hogy a 2×2 sávos főúton biztonságosan át tudjanak kelni. A városban az elmúlt öt évben nagyon sok utat és járdát építettünk a közlekedés segítése érdekében. A jövőben megépítjük a Telep és a Liliom utcáknál is a lámpás átkelés lehetőségét – mondta az átadón városunk polgármestere.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.