Ugrás a tartalomhoz

Biztonságosabb lesz a „Petzelt” zebra

A 11-es számú főúton, a Római sánc utca és az Attila utca kereszteződésénél átvezető „Petzelt zebra” rendkívül forgalmas, balesetveszélyes. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy jelzőlámpával ellátott átkelőhelyet alakít ki a gyalogosok biztonsága érdekében, és az átépítésre 30 millió Ft-ot elkülönített a 2018. évi költségvetésben.

Az átépítés a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által korábban már megrendelt tervcsomag, a kerékpáros nyomvonal létesítése során elkészített és elfogadott, valamint a jelenlegi állapotot is tartalmazó fedvény tervvel valósul meg. A fedvény terv lényege, hogy a korábban a kerékpáros nyomvonal nélkül megtervezett, jelzőlámpás csomópont tervére az azóta elkészült kerékpáros nyomvonalra aktualizálni kellett a tárgyi csomópont forgalomtechnikai kialakítását; így összehangolásra került a tervező Tandem Kft. tervei szerint megvalósult kerékpáros nyomra a VIA-COMP Kft. által tervezett kialakítás. Az átépítés során kiegészítésként szükséges még járdakorrekció mindkét becsatlakozó utcában (Római sánc köz, Árpád utca).

Tekintettel arra, hogy csak a jelzőlámpás átépítésre kért előzetes árajánlat szerint a teljes beruházási költség meghaladja a rendelkezésre álló 30 millió Ft-ot, a képviselők a költségvetési rendelet módosítása során további 10 millió Ft-ot csoportosítottak át a beruházáshoz, így bruttó 40 millió Ft áll rendelkezésre a gyalogátkelőhely átépítésére. Mivel a beruházás eléri a közbeszerzési értékhatárt, a kivitelezésre közbeszerzési eljárást folytatnak le.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.