Ugrás a tartalomhoz

Befejeződött a Római sánc út felújítása

Szeptember 20-án délután adták át hivatalosan és ünnepélyesen az éppen iskolakezdésre elkészült Római sánc utcát: városunk egyik fő közlekedési útja új burkolatot kapott, és megújult a járda is 202 méter hosszúságban, illetve középsziget épült a Kálvária téren, a Kálvária út csatlakozásánál.

Verseghi-Nagy Miklós az átadó ünnepségen elmondta, hogy sokan használják ezt az utat, így sok embernek lett komfortosabb az élete. A Kálvária tértől az Acél utcáig tartó szakasz felújítása 46 millió Ft-ba került, melyet egyelőre önkormányzati forrásból finanszíroztak, de folyamatban van a pályázat, amely ha sikeres lesz, akkor az elnyert támogatást egy másik út felújítására fordítják.

„Tavaly újult meg az út alsó szakasza, ami már milyen réginek tűnik, mert a jót hamar megszokja az ember. Vannak még további feladatok az önkormányzat előtt, jó lenne, ha a Kálvária út is végig új burkolatot kapna. Folytatjuk az útfelújításokat minden évben, szeretnénk minél több utat és járdát építeni, hiszen jelenleg 50 km földút van a városban. Ennek ellenére érdemes minden kis lépésnél megállni, és örülni annak, ami már elkészült, hogy ne csak azt nézzük mindig, ami előttünk áll” – mondta a város első embere.

Kun Csaba, a körzet önkormányzati képviselője is örömét fejezte ki, hogy ilyen szép lett a körzet fő utcája. Hozzátette, hogy hamarosan elkezdődik az ehhez kapcsolódó kis beruházás, a járda építése a Szatmári utcában, amely, mint minden újonnan épülő járda, akadálymentes lesz. A körzetben tervbe van véve még a Kun, az Előd, az Erdélyi, a Botond és az Avar utcák felújítása, melyek kivitelezésére remélhetőleg még idén sor kerül.

További cikkeink a témában