Ugrás a tartalomhoz

Bé, bé, bé, iskolába menjünk bé!

A szomorkás időt ellensúlyozva, vidám műsorral nyílt meg az új tanév a Barcsay Jenő Általános Iskolában 2018. szeptember 3-án reggel. Átmentek a „tudás kapuján” az iskola új kis elsősei is. Bé, bé, bé, iskolába menjünk bé! – énekelték a gyerekek tanítóikkal, szüleikkel együtt az iskola évnyitó ünnepségén. Az új kisdiákokat Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester köszöntötte, és átadta a város évkezdő ajándékát a gyerekeknek.

A tavaly elkezdődött lokálpatrióta program ebben az évben is folytatódik. Szentendre valamennyi iskolájában, minden első osztályost meglepetés vár: a kisdiákok a város logójával díszített, színes tornazsákot, s benne ajándékokat kapnak.

Gyürk Dorottya alpolgármester köszöntőjében elmondta: „Azért jöttem, hogy a városvezetés nevében jelképes ajándékot adjak át az elsősöknek, akik most egy szentendrei iskolában kezdik a tanévet. Ezzel a gesztussal a városvezetés és az önkormányzat részéről azt szeretnénk kifejezni, hogy bár a fenntartói szerepkörünk lényegesen szűkült az elmúlt években, nagyra értékeljük azt az oktatási és nevelési tevékenységet, amit városunkban folytatnak. Fontosak nekünk a szentendrei iskolákban tanuló diákok és tanárok, akik iránt felelősséggel tartozunk. Az ajándék egy tornazsák a város logójával, motívumaival. Egy helytörténeti mesekönyv, órarend, leckefüzet, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és a Ferenczy Múzeumi Centrum kiadványai, valamint a polgármester úr üzenete az elsősöknek, aki velem együtt azt kívánja, hogy az utolsó tanítási napon is majd ugyanolyan jókedvűen mosolyogjatok, mint ma, az első iskolai napon.”

A 2-8. osztályosok az iskola udvarán rendezett ünnepségen gyűltek össze, ahol az intézmény igazgatója, dr. Bilonka Judit megköszönte a szülők segítségét, amely révén a nyáron megszépülhetett néhány tanterem. Idén a Barcsay iskolában 928 gyermek kezdi el a tanévet, közülük az elsősök négy osztályban, összesen 137-en. Az elsősöknek az iskola színháztermében rendeztek kis ünnepséget, ahová kíváncsi, vidám vagy megszeppent arccal ültek be. A harmadikosok mondókás néptánc-műsora után az iskola tantestületéből verbuválódott színjátszócsoport bábműsora következett. A mese részeként, a saját készítésű tudás kapuján énekelve bújt át a sok kis elsős, jelképezve azt a nagy lépést, melyet szeptember elején a komolyodás, a tanulás útján megtettek.

További cikkeink a témában