Ugrás a tartalomhoz

Bármikor teljesíthető a Bükkös kör

Május 18-án szombaton, a 7:00 órai első rajttal elindult a Bükkös kör, egy túrázók és terepfutók számára is alkalmas új körtúra. A Bükkös kör a szentendrei Tourinform Irodától indul és ott ér véget, érdekessége, hogy nincs kitűzött rajtja, egy letölthető alkalmazás segítségével egyénileg bármikor teljesíthető.

Új túraútvonalat avattak Szentendrén május 18-án reggel, amikor a 7:00 órai első rajttal elindult a Bükkös kör. A túrázók és terepfutók számára meghirdetett útvonal egy egyéni körtúra, ami végig jelölt turistautakon halad a Pilis-hegységben. Hasonló egy teljesítménytúrához, azzal a különbséggel, hogy itt nincs kitűzött rajt, hanem mindenki egyénileg, az általa megválasztott időpontban indulhat és teljesítheti, futva vagy túrázva.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester a május 18-ai rajtnál köszöntötte az első indulókat. Elmondta, hogy a körtúra a már népszerű Szénás kör testvérköre, mindkét útvonal megálmodója Perl Gergely.

“Most Bükkös-kör néven innen Szentendréről is indul két túra, ez bármikor teljesíthető, várjuk a túrázókat és a terepfutókat. Solymáron is nagyon népszerű ez a dolog, több ezren látogatták, reméljük, hogy itt a szentendrei környezet és a pilisi környezet is kellemes kikapcsolódást és jó sportolási lehetőséget kínál a túrázóknak és a terepfutóknak egyaránt” – mondta Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

Két különböző hosszúságú és nehézségű távból lehet választani, a 31 és a 70 km-es közül. Az esemény önellátó, ami azt jelenti, hogy a teljesítőnek magának kell biztosítania a túra ideje alatt szükséges ételt és italt. A Bükkös kör az ellenőrző pontokon kihelyezett QR-kódok leolvasásával teljesíthető. Minden információ megtalálható a túraútvonal saját honlapján. A Bükkös kör mindenkit szeretettel vár, ismerkedjenek a Pilis-hegységgel a 31 km-es vagy a 70 km-es távon!

További cikkeink a témában