Ugrás a tartalomhoz

Az árusoknak szerdától kötelező, a vásárlóknak ajánlott a maszkviselés a szentendrei piacon

A rendészet szúrópróbaszerűen fog ellenőrizni – hívta fel a figyelmet a város önkormányzata a Helyi Operatív Törzs (HOPT) szeptember 14-i üléséről készült összefoglalójában.

A koronavírus-járvány második hullámára reagáló helyi döntések között megemlítik, hogy a COVID-19 tesztelésére a tervek szerint hamarosan a SZEI laborjában is lehetőség lesz.

Az egyeztetésen szó volt a gyermekintézmények problémáiról, egyebek mellett a Szivárvány tagóvoda fertőtlenítésével kapcsolatos feladatokról. Továbbá arról az egyre több családot érintő helyzetről is, hogy a kormány jelenlegi szabályozása szerint a szülőknek szabadságot kell kivenniük, ha a kontaktuskutatás során gyermeküket megfigyelésre hazaküldték. A háziorvos ugyanis csak a COVID-beteget, vagy a karanténban lévőt tudja betegállományba venni.

A szeptember 25–27-re tervezett Jazz- és Boresték megrendezésével kapcsolatban a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. állásfoglalást kért a Nemzeti Népegészségügyi Központ Közegészségügyi Főosztálytól. A népszerű kora őszi eseményt a jelenleg hatályos szabályok szigorú betartása mellett tervezik megrendezni, de ha időközben más rendelkezések születnek, ahhoz alkalmazkodnak.

 

Borítóképünk az első hullám idején, tavasszal készült. Fotó: Bellai László

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.