Ugrás a tartalomhoz

Átvették a díjakat az Ökoparty fotópályázatának nyertesei

Pici Krisztián, Rigó Nathan és Vaskó Vivien Petzeltes diákok nyerték az Ökoparty Szentendre Társaság szentendrei középiskolásoknak kiírt fotópályázatát. A környezet- és természetvédelmi fotópályázat ünnepélyes díjkiosztóját november 13-án rendezték az iskolában, ahol az Ökoparty vezetője, Tarnóczy Mariann adta át az elismeréseket. A gyerekek kiállított fotói mellett látható az iskolában Major Frigyes szintén díjnyertes fotója, mely a HVG Extra A Nő  fotópályázatán  különdíjat nyert, és bekerült a Cewe fotóalbumba.

Diák-díjazottak

Az Ökoparty az iskolások fotópályázatával is szeretné felhívni a figyelmet a környezetünket érintő problémákra. „A fotó olyan tér, ahol a cselekvés egy kimerevített pillanatot rögzít, mely a társadalom számára üzenetet hordoz. Pályázatunkban azt kértük, hogy környezetünket károsító, valamint támogató, gazdagító jelenségekre hívjátok fel a néző figyelmét” – mondta el a díjátadón Tarnóczy Mariann. A környezetvédelemre különösen fogékony Petzelt iskolások pályamunkái kiemelkedőek voltak. Így került a diákok fotótémái közé a Postás strand, a Duna-part környezete, élővilága. A beküldött fotókhoz néhány gondolatot is társítottak a diákok.

Az Ökoparty zsűrije az első díjat Pici Krisztián 10/B osztályos diáknak ítélte oda. (Osztályfőnöke Polgár József.) A második helyezett Rigó Nathan 11/V osztályos tanuló lett, a harmadik helyezést Vaskó Vivien nyerte el a 11/V-ből. (Osztályfőnökük Szandi-Varga Péter.)

Köszönetet és elismerést kapott Polgár József, az iskola oktatója és Nánási Andrea, a Petzelt szakképző pszichológusa a segítségért, amely révén létrejött a mini-kiállítás és sikerrel zajlott a pályázat.

A díjátadón Pereházi Pált, a Vadkacsa Egyesület elnökét is várta egy oklevél. Ő nem tudott eljönni, de hasznos tudást és elfoglaltságot kínált az iskola diákjainak. Egy rövid tanfolyam keretében megtanulhatnak mindent, ami a vízi jártassághoz kell, és nyári diákmunkaként a sporttelep építkezésében segédkezhetnek, illetve evezős kísérőként is dolgozhatnak a gyerekek, külön díjazás fejében.

 

Az Ökoparty kapta a HVG Extra A Nő különdíját

„Hova tartozol? Mi fejezi ki számodra legjobban a közösséghez tartozást? Hogyan veszel részt egy csapat életében?” ezek voltak a HVG Extra A Nő szervezésében meghirdetett fotópályázat inspiráló gondolatai, melyre az Ökoparty közössége is pályázott. Az Egyedül nem megy című kép a különdíjat nyerte el és bekerült a Cewe fotókönyvbe. Major Frigyes fotóján az Ökoparty tagjai nem véletlenül tartják fordítva molinójukat, és rajta a feliratot, mert, mint mondják: „Feje tetejére állt a világ, nagyon sok mindent rosszul csinálunk, de semmi akadálya annak, hogy fejéről a talpára állítsuk ezt a világot. Az Ökoparty ezért dolgozik.” A díjnyertes fotó a Petzelt iskolában is látható a diákok munkái mellett.

 

Szeretettel vár mindenkit az Ökoparty filmklubja a P’Art Moziba, ahol legközelebb, december 9-én a textilipar környezetkárosító hatásairól és kegyetlen munkakörülményeiről vetítenek filmet.

További cikkeink a témában