Ugrás a tartalomhoz

Átadták az Egres úti hidat

Hivatalosan is átadták az Egres úti hidat, mely az elmúlt időszak egyik legnagyobb, egészében önkormányzati finanszírozású beruházása volt. A terület közlekedési viszonyai miatt eleve indokolt fejlesztést az utcában létesített óvoda megközelíthetősége tette feltétlenül szükségessé. 

Az Egres úti óvoda 2015-ben készült el szintén önkormányzati beruházásban, és 2016-ban kezdett működni. Jobb megközelíthetősége miatt volt szükség a közelben lévő híd kiszélesítésére és megerősítésére. A munkát 2017 júliusában kezdték a híd elbontásával, az új műtárgyat november elején nyitották meg a forgalom számára.

A híd ünnepi átadóját 2018. június 8-án rendezte az önkormányzat, a szalagot Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Négyessy Katalin, a körzet képviselője vágta át. A város első embere beszédében arra emlékeztetett, hogy milyen fontos fejlesztés a környék és a város számára a híd megépítése.

Korábban itt egy szűk és kisebb kapacitású híd volt, amit megerősítettünk, pontosabban teljesen újat építettünk, kiszélesítettük. Ez az útszakasz vezet az Egres úti óvodához, itt megnövekedett a forgalom, nagyon nagy szükség volt már erre a hídra – fogalmazott a polgármester.  Az úthálózatot minden évben, lépésről lépésre fejlesztjük, tavaly mintegy hat km utat tudtunk építeni, az idei évben és a következő években is az a tervünk, hogy folytatjuk a Járható Szentendréért programot. Ismeretes, hogy a magyar állam átvállalta a V-8 Uszoda lízingtartozását, 2,9 milliárd Ft-t kaptunk tavaly erre a célra. A hiteltörlesztés évi 200-250 millió forint, ami felszabadul, ez a pénz megmarad a városnak, ebből tudunk minden évben fejlesztéseket megvalósítani, ez a híd is így készült el – mondta Verseghi-Nagy Miklós.

Az új híd a kétirányú autós- és gyalogosforgalom biztosításával gyökeresen megváltoztatta az Egres utca forgalmát. A régi teherbírása 3,5 tonna volt, az új, kiszélesített híd 40 tonnás járművek közlekedésére is alkalmas. 50 méteres vonzáskörzetében – a Nap utcától a hídon át az Óvíz utcáig – az út és a közvilágítás is megújult. Az 5 m széles útpályához egy oldalon 1,5 m széles gyalogjárda csatlakozik, mely az út nyugati, Egres köz felőli oldalán épült.

A felújítást a város saját forrásból finanszírozta, a beruházás összköltsége bruttó 63 millió Ft.

 

További cikkeink a témában