Ugrás a tartalomhoz

HÍREK

A mentőállomáson elindulnak a karbantartási munkák

Előző lapszámunkban már hírt adtunk arról, hogy a Szentendrei Mentőállomás karbantartási munkáira lakossági összefogás formálódott. Mindennek kezdeményezője Bencze Imre, helyi vállalkozó volt, aki a Szentendre Blogol Facebook oldalon tette közzé felhívását. Szinte minden szakmából, folyamatosan érkeztek felajánlások, amikor Vitályos Eszter, a térség országgyűlési képviselője is felfigyelt az ügyre, és lépéseket tett arra vonatkozóan, hogy a fenntartó végezze el a legszükségesebb feladatokat. Lapunkat arról tájékoztatta, hogy 2023 januárjában levélben fordult az Országos Mentőszolgálathoz és a Belügyminisztériumhoz a szükséges munkálatok mielőbbi elvégzését kérve. Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója válaszában arról tájékoztatta, hogy a mentőállomás munkakörülményeinek lehetőségeik szerinti javítása érdekében megrendelték a tetőfelújítást, ereszcsatorna-cserét és a belső felújítási munkálatokat úgy, mint a csempézést, villanyszerelést és a beázások javítását, a munkálatokat februárban megkezdték, mindezekre a forrás rendelkezésre áll. Csató Gábor arról is biztosította, hogy a mentőállomás karbantartását prioritásként kezelik a teljes újjáépítésig, mindazonáltal a karbantartási munkálatok elvégzését személyesen is ellenőrizni fogja.

A munkák elkezdését Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr vezetője is megerősítette lapunknak. Azt írta, ezek „várhatóan két-három hónapot vesznek igénybe. A Szentendrei Mentőállomás állagmegóvása érdekében minden lehetőséget felhasználunk, a témát prioritásként kezeljük. Képviselő asszony és a szentendrei polgárok által, a mentőállomás érdekében tett erőfeszítéseket ezúton is köszönjük és bízunk benne, hogy a lakosság mentőellátása érdekében folyó példaértékű együttműködésünk a jövőben is folytatódni fog.”

Megkérdeztük Bencze Imrét, a lakossági összefogás kezdeményezőjét is, hogy milyen formái lehetségesek a további együttműködésnek. Ő azonban arról számolt be, hogy semmilyen jövőbeli együttműködési javaslattal nem keresték meg, így a szentendrei polgárok felajánlásai veszendőbe mennek.

R.L.

Az írás a Szentendre és Vidéke 2023. március 8-ai lapszámában jelent meg.

Fotó: Deim Balázs

További cikkeink a témában