Ugrás a tartalomhoz

A kupát Szentendrének nyertük!

 

A Nemzeti Regatta június első hétvégéjén rendezett futamán a szentendrei sárkányhajósok bronzérmet nyertek. A csapat tagjait látta vendégül a Városházán Verseghi-Nagy Miklós polgármester június 11-én. A sárkányhajós csapat a városnak ajánlotta fel a „trófeákat”. A versenyen nyert porcelánserleg és oklevél ezentúl a Tourinform  Irodában hirdeti a szentendreiek kiváló szereplését, városunk polgármesterének irodájában pedig a Regattán nyert kupa kapott helyet.

A Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján 2019. június 1-2-án az ország különböző pontjairól 50 település mutatkozott be a nagyközönségnek, s próbálta ki magát a vitorlás és sárkányhajó versenyen. Ez utóbbira 22 település nevezett, s a harmadik helyen futott be Szentendre csapata.

A csapat tagjait pezsgős koccintásra és baráti beszélgetésre várta Verseghi-Nagy Miklós polgármester június 11-én. Simon László, Simonné Deák Hajnalka, Simon Norbert és Csaba, Rozgonyi Dániel és Bálint, Balázs Attila, Dr. Bimbó Róbert, Klocz Imre és Zoltán a verseny tapasztalatairól, felkészülésről és a jövő terveiről beszélgettek. A csapat legközelebb a hétvégi Pestisűző Fesztivál hajóversenyére nevez, és szorgalmasan készülnek a jövő évi siófoki Regattára, ahol a cél természetesen az aranyérem megszerzése. A csapat egyik oszlopos tagja, Balázs Attila a pünkösdi hétvégén sem pihent: a híres velencei Vogalonga Regattán evezett. A beszélgetésen felmerült a terv, hogy talán már jövőre Szentendre is indít ezen az evezős fiesztán saját hajót.

A jó hangulatú beszélgetésen kiderült, a sárkányhajócsapat minden tagja elkötelezett a sport iránt, többen részt vettek a Kinizsi 100 futóversenyen, amit szintén a napokban rendeztek. Ennek kapcsán üdvözölték a csapattagok városunk polgármesterének teljesítményét, aki a hétvégén a Salomon Ultra-Trail® Hungary terepfutóversenyen a 112 kilométeres távot gyűrte le!

Kapcsolódó cikkünk: https://szentendre.hu/bronzermes-szentendrei-sarkanyhajosok/

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.