Ugrás a tartalomhoz

A Kulturális Központ programjai

Hétvégi programok a Szentendrei Kulturális Központ szervezésében.

Tímár Sára Sebő Ferenccel beszélget

Május 1-én, pénteken 19 órakor Népzenei Műhely: Tímár Sára Sebő Ferenccel beszélget. Tímár Sára a Barlangban minden hónapban zajló Népzenei Műhelyről: Ezek az alkalmak számomra teljesen új kihívást hoztak. Mestereimet, a népzenei színtér meghatározó alakjait kérdezhettem. Különleges ajándék az, hogy teljesen szabad kezem van a beszélgetések, műsorok alkalmával, minden olyan témára kitérhetünk, ami valóban érdekel és valóban fontos! Köszönöm eddigi vendégeimnek a beszélgetéseket, kincsként őrzöm a szívemben! Bízom benne, hogy folytatjuk, és pótoljuk majd az elmaradt alkalmakat!

https://youtu.be/WCPhyp8GEOo

Anyák napi online alkotóka-mesemóka

Május 2-án, szombat délelőtt izgalmas programra várják a gyerekeket: a Barlangban folytatódik a már megszokott Alkotóka-mesemóka. Most a világhálón jelentkezik a mese és alkotás csapata: Gyerekek! Miután 10 órakor megnéztétek a youtube csatornánkon a papírszínház mesét, anyák napi ajándékokat készíthettek. A fenti eseményben fázisfotók bemutatásával segítünk az alkotásban.

https://www.youtube.com/watch?v=vs5L0Ljd0l0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0kbsugrwhRHcMGbhl9tdvT3esmIqgP88GKvljQIVNoxRwqYsT6GlHzHyY

Népdalok az édesanyákról

Május 2-án, szombaton a #kultszerenádban a népdalok az édesanyákról szólnak, akikre nem hallgattunk, pedig kellett volna, akik hazavárnak minket a háborúkból, segítenek a mindennapjainkban. A műsor ilyen és ehhez hasonló dallamokat tartalmaz.  Közreműködik: Szabó Enikő (ének), Waszlavik László (tangóharmonika)

https://www.facebook.com/events/2092439534235061/

Online énekóra

A Szentendrei Kulturális Központ online énekóráira hív mindenkit szeretettel Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész, Szentendre díszpolgára.
A Kultdallam – online énekórákra minden hétfőn és szerdán 17 órakor lehet bekapcsolódni a Szentendrei Kulturális Központ Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

„Tudjuk, hogy a dalolás lélekgyógyító erővel bír, és pont ebben a kritikus élethelyzetben, amikor bezártságban élünk, az éneklés a léleknek nagyon jó gyógyír.”

További cikkeink a témában