Ugrás a tartalomhoz

A Dunakanyar legjobb szenior sakkozói

Regionális Szenior Sakkbajnokságon csaptak össze szellemi tusában a Dunakanyar ötven feletti sakkozói 2019. február 22-én, a Városháza dísztermében. A bajnokság után Verseghi-Nagy Miklós polgármester szimultán játékra hívta ki a versenyzőket. 

Tavaly rendezte meg első alkalommal Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Sakkiskola Egyesület a szenior sakkbajnokságot. Akkor azt kérdést tették fel a 65 év felettieknek, hogy „Ki Szentendre legjobb nyugdíjas sakkozója 2018-ban?”. Idén a korosztályokat és a földrajzi határokat bővítve az 50 év feletti, Dunakanyarban élő sakkozókat hívták meg a szellemi tornára. A bajnokság ötfordulós svájci rendszerben zajlott, 2×15 percnyi rendelkezésre álló játékidővel, összesen fél órával játékonként.

Az idei bajnokság eredményei:

65+:

  1. Kopin Sándor
  2. Alföldi László
  3. Tusák József

 

50+:

  1. Barnás László
  2. Németh Imre
  3. Vizsolyi Ákos

 

Egyetlen női versenyző – különdíj:

Dr. Losonczi Miklósné

A győzteseket aranyserleggel jutalmazták és minden versenyző oklevelet kapott a játék emlékére.

A bajnokság után szimultán sakkmérkőzésre hívta ki a versenyzőket Verseghi-Nagy Miklós polgármester, aki egyszerre tíz játékossal vívott szellemi csatát. Tavalyi eredményét is túlszárnyalva, tízből hét játszmát megnyert!

A szervezők gratulálnak minden játékosnak, és a jövő évben is várják az 50+ korosztályt a szentendrei Regionális Szenior Sakkbajnokságra!

Fotók: Paraszkay György

 

További cikkeink a témában