Ugrás a tartalomhoz

Online jegyváltás a HÉV-re – tesztidőszak

2019. június 6-tól teszt jelleggel online is váltható jegy a H5 HÉV-vonal egyelőre csak a fővároson kívüli szakaszára. Egy hónap próbaidőszak után, az utasok visszajelzése út is figyelembe véve a lehetőséget a többi szakaszra is kiterjesztik.

2019. június 6-tól a Vonatinfó mobil alkalmazással HÉV-menetjegy váltható a H5-ös HÉV Budapesten kívüli szakaszára. A Vonatinfó mobil alkalmazásban teljes üzemben 2018. június óta lehetséges a vonatjegy vásárlása is a MÁV-START és a GySEV belföldi hálózatára.

A könnyen, mobileszközön néhány kattintással elérhető elektronikus jegyváltás népszerűsége egyre növekszik, a kényelmes, gyors megoldást megkedvelték az utasok. Az alkalmazással vásárolt e-vonatjegy nem csak megkönnyíti, de meg is gyorsítja a jegyvásárlást, ennek a jegyváltási lehetőségnek a növekedésével csökken a pénztárak terheltsége és a pénztárak előtti sorban állás. Az alkalmazást Android platformon 238 ezer; iOS platformon mintegy 27 ezer mobilkészülékre töltötték le. A regisztrált felhasználók száma május végéig mintegy 120 ezer fő. Az online vásárolt jegyek negyedét a Vonatinfó alkalmazásban veszik meg az utasok a MÁV-START és a GySEV esetében.

Először tesztjelleggel, online vásárolt HÉV kiegészítő jeggyel is lehet utazni a szentendrei (H5-ös) vonalon. Az új lehetőség először csak a vonal Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszán lesz elérhető. A bevezetést követően a MÁV-csoport 30 napig várja az utasok észrevételeit a szolgáltatás fejlesztése érdekben. Sikeres próbaidőszakot követően további HÉV vonalakra is kiterjesztjük az e-jegyet a tervek szerint.

A Vonatinfó alkalmazás elérhető iOS-en https://apple.co/2XoL0hH és Androidon https://bit.ly/1JMyYp2

A Vonatinfóban vásárolt HÉV jegyek felhasználási feltételeit itt foglaltuk össze:

További cikkeink a témában