Ugrás a tartalomhoz

170 km a tisztelet jegyében!

A Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület – a Honvédelmi Sportszövetség és az Altiszti Akadémia támogatásával –, váltófutással csatlakozott a 170 éves Magyar Honvédség előtti tisztelgéshez  2018. szeptember 28-án.

A rendezvény időpontját a Magyar Honvédség első győzelmének dátumához, a Pákozdi csata napjához igazítottuk.

Az első 25 futó részvételével szeptember 28-án este, 23:57-kor csendültek fel a Himnusz hangjai, hogy pontban éjfélkor Verseghi-Nagy Miklós polgármester a mécsesek fényénél útnak indítsa a váltóbotot a 170 km-es útjára. A váltóban együtt futottak az SZKHSE sportolói, a sportolók szülei, a MH Altiszti Akadémia dolgozói, parancsnoka és a jövő altisztjei is.

A futás folyamatosságát a jelentkező sportolók pontossága garantálta, a futásgyorsaságot helyenként kicsit lassítanunk kellett, hogy a tervezett időpontok tarthatók legyenek.

Bozó  Tibor dandártábornok 14:03-kor haladt át utolsó váltóként a cél vonalon és büszkén írta alá a futás „jegyzőkönyvét”.

Megítélésem szerint a sportolók és a szervezésben részt vevő önkéntesek méltó módon tisztelegtek az elmúlt 170 év honvédjei előtt. Köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a rendezvény sikeres megrendezéséhez, a méltó megemlékezéshez.

Vura Zsolt

elnök

 

Fotók: Szőke Rita és Vura Zsolt

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Dobogóra ugrottak a lányok című bejegyzéshez

Dobogóra ugrottak a lányok

Az Országos egyéni és Egyköteles Kötélugró Bajnokságot Soroksáron rendezték meg 2023. november 4-5-én. A Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK három korcsoportban képviseltette magát, lányaink kiemelkedően teljesítettek.

Kiemelt kép a Évzáró középiskolai röplabda torna című bejegyzéshez

Évzáró középiskolai röplabda torna

Mikulás és Karácsony között rendezték meg a MIKULÁCSONY röplabda tornát a szentendrei középiskolák között, ahol négy középiskola hét csapata mérte össze tudását.