Ugrás a tartalomhoz

100 millió forint a Postás strand fejlesztésére

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől március 5-én vette át Verseghi-Nagy Miklós a támogatói okiratot a Postás strand további fejlesztésére. A 100 millió forint fejlesztési összegből a 2016-ban elindult közösségi tervezés során megálmodott beruházás első üteme indul el. Június közepére elkészül a beruházás: új játszóeszközök, fitneszpark, napozóágyak, ernyők, homokos plázs, új zuhanyzók, öltözők várják majd a szentendreieket kedvelt közösségi helyükön.

Közösségi tervezés
2016-ban Szentendrén közösségi tervezés előzte meg a Sztaravoda Park, a Füzespark és a Postás strand fejlesztését. A Postás strand újratervezésekor, a bő egy hónapig tartó közös munka során több száz kérdőív és öt tervezési alkalom segített abban, hogy a tervek elkészülhessenek. Az önkormányzat azért döntött a közös gondolkodás mellett, mert fontosnak tartotta, hogy a meglévő problémákra a lehető legjobb, konszenzusos megoldás szülessen meg. A Postás strand korábban hivatalosan nem működhetett strandként, az önkormányzat célkitűzése az volt, hogy kulturált, igényes, és – nem utolsósorban – hivatalos szabadstrand jöhessen itt létre.

2016-ban megnyílt Szentendre első szabadstrandja
2016. július 22-én nyílt meg Szentendre első legális szabadstrandja, a megújult Postás strand. A közösségi tervezés során fogalmazódtak meg azok az elvárások, tervezési irányvonalak, melyek mentén a Postás jövőjét elképzelték a városlakók. Ennek alapján került sor a konkrét tervek elkészítésére, a minimálisan szükséges infrastruktúra kiépítésére, ami alapján a strand hivatalosan is kijelölt fürdőhelyként üzemelhet. A part közelében megépült az öltöző, a négyállásos zuhanyzó és az ivóvízcsap, a Dunán bójákkal, a parton táblákkal jelölik a strandrészt. A tisztaság megőrzéséért mobil WC-k és szemetes konténerek találhatók a közelben.
A Postás strand közösségi tervezése során igény merült fel egy szabadtéri röplabdapálya kialakítására is a helyszínen. Az önkormányzat támogatásával a Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesület segítségével, 2017 augusztusában készült el az új pálya.

Folytatódnak a fejlesztések
A Postás strand 2016-os közösségi tervezéskor megálmodott nagyobb fejlesztések következő üteme kezdődik el 2019-ben, az MTÜ közel 100 millió forintos támogatásával. A fejlesztés során megújul a strand: homokos partszakasz napernyőkkel, napozó ágyakkal várja majd a pihenni vágyókat, megújulnak a játszótér játszóeszközei, valamint szabadtéri sporteszközöket helyeznek el a területen. Megújul a strand infrastruktúrája is: új zuhanyzók és kibővített, felújított öltözők lesznek a Postáson. A munkálatok a tervek szerint a strandidényre, 2019 június közepére befejeződnek.

A Postás strand közösségi tervezésekor készült rekreációs tervek itt

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.