Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Világító Adventi Kalendárium című eseményhez

Világító Adventi Kalendárium

Időpont: 2023. 12. 01. 17:00 - 2023. 12. 24. 20:00

Helyszín: Szentendre

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Kedves Szentendreiek!
A Szentendrei Kulturális Központ idén is szeretné egy kicsit közelebb hozni mindenkihez a csodás várakozás időszakát, hogy külön, de mégis együtt ünnepelhessük ezeket a csodás heteket, a várakozás időszakát.
Hogy ezek a hetek varázslatossá váljanak, idén is csatlakozunk egy már országosra nőtt kezdeményezéshez, a Világító Adventi Kalendáriumhoz. A játékot Grimmé Dévényi Erikának köszönhetjük, aki először néhány évvel ezelőtt Solymáron szervezte meg, és azóta országos méretűvé vált.
Az Önök közreműködésével Szentendrén újra létrehozunk egy világító adventi kalendáriumot! A játék lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos díszíti ki, és világítja ki az ablakát a szintén világító aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Szentendre utcáin. Szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak. Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak egy térképen követheti nyomon itt, az eseményben. A térkép alapján egy késő délutáni séta során minden nap megkeresheti az újabb világító kalendáriumi ablakot! Ha pedig elküldi – akár „ablak-tulajdonosként”, akár sétáló felfedezőként – az ablak fotóját, akkor hozzájárul ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen!
A játék menete:
A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra! Aki szeretné feldíszített ablakát a szentendrei világító kalendáriumba tudni, november 27-ig írja meg jelentkezését a rendezveny@szentendre.hu email címen, lakcíme megjelölésével!
Mi válaszként megadjuk a titkos kalendáriumi sorszámát.
Felkerül a térképre a szám, a megfelelő utcához.
Az adott napon a játékos kiteszi a számát a feldíszített ablakába, ami karácsonyig kint is marad.
Játsszon velünk! Várjuk fényekkel és szeretettel együtt a karácsonyt!