Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Üzenetek a jövőből című eseményhez

Üzenetek a jövőből

Időpont: 2023. 09. 03. 17:00 - 2023. 09. 03. 18:30

Helyszín: Vinczemill Műhelygaléria

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Malasits Zsolt Ferenc, festőművész, 1961-ben Győrben született, ott él és alkot.
Képzőművészeti tanulmányait Finnországban folytatta.
Alkalmazott technikái: kerámia-, kő-, bronz-szobrok, kézműves papírra olajjal, vászonra akrillal és olajjal készített festmények. 1998-ban megnyitja Győr történelmi belvárosában a Malasits Galériát, ahol a mai napig alkot. 2000-ben megalakul a Korszakváltó csoport, melynek alapító tagja és művészeti vezetője. A csoport óriás (40 négyzetméter) ponyvaképeket festenek és helyeznek el a város épületeinek falára.
Régóta foglalkoztatják az emberi kapcsolatok, ember Istenhez, ember emberhez való viszonya. Az élet dolgai, szeretet, szerelem, az ember útkeresése a teremtett világban. Ezen témák köré rendeződnek munkái. Képein rendszeresen megjelenik a hal, ami az állandó metamorfózist és a dolgok megfoghatatlanságát szimbolizálja. A meleg színvilág, a formanyelv a tiszta életre való vágyakozást jeleníti meg. Nemcsak vizuális élményt akar nyújtani, hanem gondolatokat ébreszteni is. Belső életét alapvető kettősség jellemzi: a jó és a rossz, az önzés és az önfeláldozás, mely hadakozik alkotói lelkében. Fő célja a „LÉNYEG” keresése és megtalálása.
Művészetét alapvetően a spiritualitás, a szakralitás és a tiszta, Szent Királyaink időszakából fennmaradt hagyományok bemutatása jellemzik.
Zsolt huszonöt éve használ merített papírt és a Vincze műhely termékeit preferálja leginkább, de több alkalommal merített maga a művész is. Örömmel dolgozik a papírral, mert irányított és esetleges lehetőségek tárháza ez az anyag. A fényeket bealapozva, utána több rétegben olajjal festi a papírt, aztán visszatörli a felesleges festéket. Így a rusztikus felületen egy különlegesen kedves, simogató végeredmény keletkezik és közelről nézve ezek a munkák szinte Holdbéli tájat idéznek, míg egy-két lépés távolságból összeáll a kép.
A kiállítást megnyitja: Vincze László papírmerítő mester és Malasits Zsolt festőművész
Megnyitó: 2023. szeptember 3. (vasárnap) 17 óra
Zenés produkció: Popper Péter zenész
Cím: 2000 Szentendre, Anna utca 16. (Vinczemill)
A tárlat október elejéig látogatható
munkanapokon 8 és 17 óra között