Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Támogatói est a Deim Pál köztéri szobor létrehozásáért című eseményhez

Támogatói est a Deim Pál köztéri szobor létrehozásáért

Időpont: 2022. 12. 09. 18:00 - 2022. 12. 09. 19:30

Helyszín: Ferenczy Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Deim Pál születésének 90. évfordulója alkalmából a Ferenczy Múzeumi Centrum Szentendre Város Önkormányzata és a Deim Pál Archívum közreműködésével egy köztéri szobor felállítását tervezi a Deim Pál téren, a magyar neoavantgárd képzőművészet egyik kiemelkedő alakja, Szentendre szülötte előtt tisztelegve. Ehhez kapcsolódóan 2022. december 9-én, pénteken 18 órakor a Ferenczy Múzeum Szentendre-termében Prosek Zoltán múzeumigazgató és Fülöp Zsolt polgármester tart tájékoztatót. A közösségi eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A múzeum szervezésében, Szentendre Város Önkormányzata és a Deim Pál Archívum közreműködésével készülő 3×3 méteres köztéri szobor Deim Pál Tájékozódási plasztika (1976) című műve alapján valósul meg. A szobor összköltsége mintegy 8 millió Ft, melyet alkotóelemeinek (56 db 1×1 méteres, egységes kivitelű zománctábla) gyártása mellett többek közt az alapozó munkálatokra, a fémszerkezet létrehozására, a táblák rögzítésére, a világítás biztosítására, illetve az állagmegóvás költségeire szükséges fordítani. A költségek előteremtését közösségi finanszírozással tervezzük, amely lehetőséget teremt bárki számára, hogy adományával hozzájáruljon a szobor 2023 tavaszára tervezett felállításához és fenntartásához. Lehetőség van a Deim-szobor Támogatói Köréhez való csatlakozásra is, minimum 56 000 Ft-os hozzájárulás esetén, így építve fel együttesen a szobrot.
Hozzájárulásukat az alábbi bankszámlaszámra várjuk 2023. február 28-ig:
Ferenczy Múzeumi Centrum – Gyűjtés alszámla
11784009-15440196-10140004
A Támogató esten lehetőség van a múzeum a gyűjteményében lévő Deim Pál: Építészet III. (1974, vászon, akril; 74,5×240 cm) című műről készült szitanyomatok megvásárlására is br. 90 000 Ft-os áron. A szitanyomatok vásárlásából befolyt összeget szintén a szobor felállítására fordítjuk.
Az adománygyűjtésről, a szitanyomatok vásárlási lehetőségéről, valamint a Deim-szobor Támogatói Kör további fontos információiról, kérjük, tájékozódjon a Ferenczy Múzeumi Centrum weblapján: www.muzeumicentrum.hu
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.