Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Tamara Adamov Petijevic – Sveti Stefan Dečanski koncertje című eseményhez

Tamara Adamov Petijevic – Sveti Stefan Dečanski koncertje

Időpont: 2023. 09. 10. 20:00 - 2023. 09. 10. 21:30

Helyszín: Belgrád Szerb Püspöki Székesegyház

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Tamara Adamov Petijevic – Sveti Stefan Dečanski  kórus koncertje
A Sveti Stefan Dečanski kórus Szerbia egyik legismertebb ortodox egyházzenei együttese. 36 éve folytat intenzív kutatómunkát az ortodox szakrális zene területén, istentiszteleteken és koncertpódiumokon egyaránt fellépnek. Különös figyelmet fordítanak a régi szerb zenei kéziratok feltárására, de a kórus repertoárjában valamennyi zenei korszak művei megtalálhatók. A kórus fellépett már szinte minden európai országban, Izraelben és Oroszországban.
Szentendrei koncertjükön zenei utazásra hívják a közönséget: hat évszázad ortodox szakrális zenéjét mutatják be. A 14. századi zenei kéziratokból, Kornelije Stanković – a mai Magyarországon született szerb zeneszerző – által jegyzett 19. századi énekekből, valamint kortárs művekből és szakrális zenei feldolgozásokból áll programjuk. A műsorban szerb, bolgár, orosz és bizánci énekek és kompozíciók, valamint amerikai ortodox dallamok is szerepelnek.
A kórus és zenekar karnagya Tamara Adamov Petijevic, egyházzenei kutató.
* * *
A Ferenczy Múzeumi Centrum összművészeti, szakrális fesztiválján szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A művészek és templomok városának felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a KÖZÖSSÉG.
* * *
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.