Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Szenior csütörtök című eseményhez

Szenior csütörtök

Időpont: 2023. 10. 05. 11:00 - 2023. 10. 05. 12:30

Helyszín: Ferenczy Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Szenior csütörtök | Kurátori tárlatvezetés A GYŰJTEMÉNY c. kiállításon

Ismét útnak indítjuk a szenior korosztálynak szánt délelőtti tárlatvezetéseinket minden hónap első csütörtökén, amikor kurátori tárlatvezetésekkel várjuk az idősebb generáció képviselőit. Idei első tárlatvezetésünk az idősek világnapja hetén debütál, a GYŰJTEMÉNY c. kiállításhoz kapcsolódóan, Kigyós Fruzsina kurátor vezetésével.
Első alkalmunkon minden kedves vendégünket Ferenczy édes álma forró csokival várjuk, amely egyenesen a szentendrei Édeni Csokiboltból érkezik a múzeumba!
A GYŰJTEMÉNY (1900–2022) c. kiállításunkban bemutatásra kerülnek olyan kiemelkedő művek, melyek már régóta nem voltak kiállítva, valamint válogatás az új szerzeményekből. Egyidejűleg láthatunk alkotásokat napjaink kiemelkedő kortárs képzőművészeitől, többek között Kaszás Tamástól, Haász Istvántól és a 20. század olyan meghatározó, szentendrei alakjaitól, mint Barcsay Jenő, Bálint Endre, Czóbel Béla, Deim Pál, a Ferenczy-dinasztia: Károly, Noémi és Béni, Korniss Dezső, Kmetty János, Vajda Lajos.
Kurátor: Danka Zsófia, Kigyós Fruzsina, Prosek Zoltán
Programjegy: 1200 Ft
* * *
Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.