Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a A tökéletesség pillanatai – tárlatvezetés című eseményhez

A tökéletesség pillanatai – tárlatvezetés

Időpont: 2023. 03. 26. 15:00 - 2023. 03. 26. 16:00

Helyszín: Kmetty Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Smetana Ágnes tárlatvezetése | A tökéletesség pillanatai – Gyűjteményes szobrászati kamarakiállítás

Smetana Ágnes üvegművész tárlatvezetése A tökéletesség pillanatai – Gyűjteményes szobrászati kamarakiállításon.
A Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás nyílt 2023 januárjában a Kmetty Múzeumban. A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemezően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a „felszín alatti” érzékelés kifejezésmódjait. A látvány és az attól való elvonatkoztatás tökéletes pillanatainak ábrázolásain a fény és árnyék, anyag és forma játékának kölcsönhatásai domborodnak ki.
Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György.
A kiállítás 2023. 01. 28. – 2023. 04. 23. között, szombat – vasárnap, 14:00 órától 16:00 óráig látogatható a Kmetty Múzeumban.

Előzetes regisztráció szükséges a korlátozott a létszám miatt: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

Belépőjeggyel látogatható!