Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Sanctum#7 című eseményhez

Sanctum#7

Időpont: 2023. 11. 18. 17:00 - 2023. 11. 18. 18:30

Helyszín: ÚjMűhely Galéria és Kávézó

Esemény linkje

Mentés a naptárba
SANCTUM – szentély, ahol a művészet születik. Mit jelent vendégeinknek ez a központi fogalom? Az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő beszélgetőest során ezúton is a művészet olyan megrendítő pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.
Juhász Anna irodalmár vendégei ezúttal:
👉 CSÁKI RÓBERT festő- és grafikusművész,
👉 FARKAS IZSÁK hegedűművész és
👉 SZÖLLŐSI MÁTYÁS író, fotóriporter.
Az esemény látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött: alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu
—-
VENDÉGEINK:
🎨 Csáki Róbert festő- és grafikusművész
A Magyar Képzőművészeti Főiskola elvégzése után, ahol kijárta a Mesterképző kurzust is, rövid ideig tanársegédként dolgozott. Dienes Gábor és Felsmann Tamás voltak a mesterei, akik nagy hatással voltak a művészetére. Már korai munkáit jellegzetes egyéni szín- és formavilág, valamint az ecsetkezelés sajátos módja jellemzi. Főleg sejtelmes kompozíciókat fest, amelyek a valóság és az álomszerű jelenetek határán mozognak. Képei azt tükrözik, hogy bármennyire igyekszünk is, közel sem vagyunk tökéletesek.
🎻 Farkas Izsák hegedűművész, színész és performer
2010-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hegedű szakán. Már egyetemi évei alatt kutatta az elektromos hegedű új, formabontó kifejezésmódjait és azóta is a zene fogalmi határainak tágításán dolgozik. Számos fúziós, crossover, jazz és rock zenekar tagja, emellett sikeres tanár. A vizuális előadóművészet is közel áll hozzá: a Hegedűs a háztetőn címszerepében például hat évig láthatta a Vígszínház közönsége.
📘 Szöllősi Mátyás író, fotóriporter
Egyetemi tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen végezte, 2005 óta publikál. Az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent Váltóáram című elbeszéléskötetével 2017-ben elnyerte a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat. Írásait, illetve fotóit rendszeresen közli többek közt a Bárka, az Élet és Irodalom, a Jelenkor, a Fidelio, a Kortárs és a Vigilia. 2008-tól rendszeresen közöl kritikákat kortárs szerzők műveiről, illetve komolyzenei koncertekről is.