Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a SANCTUM #5, ÖSSZMŰVÉSZETI Szalonest című eseményhez

SANCTUM #5, ÖSSZMŰVÉSZETI Szalonest

Időpont: 2023. 09. 09. 18:00 - 2023. 09. 09. 20:00

Helyszín: ÚjMűhely Galéria és Kávézó

Esemény linkje

Mentés a naptárba
SANCTUM #5, ÖSSZMŰVÉSZETI SZALONEST JUHÁSZ ANNA IRODALMÁR VEZETÉSÉVEL
Juhász Anna irodalmár vendégei ezúttal:
> Kemény Zsófi költő, író,
> Závada Péter költő, drámaíró, zenész,
> Krizbai Gergely (Krizbo) Barcsay-díjas grafikus, képzőművész és
> Krizbai Domokos, zenész.
———————————————-
2023. SZEPTEMBER 9., SZOMBAT 18:00
———————————————-
Az immáron ötödik alakommal megrendezésre kerülő beszélgetőest során ezúton is a művészet olyan megrendítő pillanatait
keressük a meghívott vendégeinkkel, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.
Az esemény látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött: alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu
Vendégeinkről:
☝️ KEMÉNY ZSÓFI költő, író, a fiatal generáció legtehetségesebb szerzői közt tartják számon. Sophie Hard néven rapperként is tevékenykedik. 17 éves kora óta életformaszinten slammel, már az első Országos Slam Poetry Bajnokságon is indult. Dramaturgként végzett a Színművészeti Egyetemen. Édesapja, Kemény István nyomdokain járva verseket és regényeket is ír. Legújabb regénye, Az aranykor fénykora tavaly október elején jelent meg, a legújabb verseskötete pedig, Most vagyok soha címmel nemrégiben került ki a polcokra.
☝️ ZÁVADA PÉTER költő, drámaíró, zenész.
1982-ben született Budapesten. Verset és drámát ír, olykor fordít. Az ELTE Esztétika szakán szerzett doktori fokozatot. Először 2009-ben, a Jelenkorban jelentek meg versei, azóta publikál rendszeresen irodalmi folyóiratokban. Színpadi szövegeit az Örkény, a Katona és a Stúdió K is játssza. A Negyed folyóirat szerkesztője, a Délkör tagja. Verseit angol, német és román nyelvre is lefordították már. Legutóbbi verseskötete A muréna mozgása címmel jelent meg nemrégiben.
☝️ KRIZBAI GERGELY – KRIZBO, Barcsay-díjas grafikus, képzőművész. Művészeti tanulmányait a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben majd a győri Design Campusba végezte, Tervezőgrafika szakon. A Kortárs folyóirat 2016-ban az „Év képzőművésze” díjjal jutalmazta. 2019-ben Szentendre Város Önkormányzata a Kucsera-grafikáit adta ajándékba I. Ferenc Pápa számára, így ezek a képei a Vatikáni Galériába kerültek. Rendszeresen szerepel a Székelyföldi Grafikai Biennálé, a Posterfeszt és Budapesti Illusztrációs Fesztivál kiállításain. Az ő grafikáit kapták NFT díjként a 2022-ben a FINA alatt világrekordot döntő úszók: Milák Gábor és Thomas Ceccon.
☝️ KRIZBAI DOMOKOS zenész, a budapesti underground, kísérleti és jazz zenei szcéna ismert gitárosa és aktív alakja. Zenei karrierjét szólóban „Antropomorf” néven kezdte. 2019 óta vezeti a „Sauropoda” zenekart, mellyel megnyerték Keret Blog, valamint a Lemming Program tehetségkutatóját. 2021-ben jelent meg bemutatkozó lemezük, a „Pangea”. 2017-ben, közel húsz zenésztársával összefogva alapították meg a több zenekart egybeolvasztó „Acoustic Manual Techno Party” kollektívát. 2022-ben csatlakozott a Grecsó Zoltán által alapított Willany Leo kortárs, improvizatív táncszínház társulatához.