Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a SANCTUM #3, ÖSSZMŰVÉSZETI SZALONEST című eseményhez

SANCTUM #3, ÖSSZMŰVÉSZETI SZALONEST

Időpont: 2023. 05. 20. 17:00 - 2023. 05. 20. 18:30

Helyszín: ÚjMűhely Galéria és Kávézó

Esemény linkje

Mentés a naptárba
SANCTUM #3, ÖSSZMŰVÉSZETI SZALONEST SZENTENDRÉN
Juhász Anna irodalmár vendégei ezúttal Horváth Lóczi Judit, képzőművész, Szabó T. Anna, József Attila-díjas költő, író, műfordító és Grócz Bence, zenész

Az ÚjMűhely Galéria legújabb programsorozatában Juhász Anna és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő beszélgetés során ezúton is a művészet olyan megrendítő pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, küldje el részvételi szándékát az <alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu> címre.
A program vendégei:
◉ HORVÁTH LÓCZI JUDIT, képzőművész
A Szentendrei Régi Művésztelep alkotója. Képzőművészeti tevékenységében meghatározó az absztrakt formanyelv és a tartalom sűrítésének technikája. Rendszerint társadalmilag releváns témákat dolgoz fel élénk színeket alkalmazó, geometrikus kompozícióiban.
◉ SZABÓ T. ANNA, József Attila-díjas költő, író, műfordító
A kortárs irodalmi élet egyik legjelentősebb alkotója – poeta doctus. Elsősorban költő, de minden irodalmi műfajban alkot: jelentősek novellái, prózai munkái, meséi, gyermekirodalmi művei, színdarabjai és műfordításai. Erősen kapcsolódik a zenéhez és a képhez, amely sokszor az inspiráció és az ihlet tárgya is számára.
◉ GRÓCZ BENCE, zenész
Klasszikus zenei tanulmányai után tíz évig játszott zenekarban, majd 2019-ben született meg szólóprojektje, a konkoi. A gyakran repetitív folyamatzene csendes és lüktető hangzásvilágának váltakozása erős atmoszférát és meditatív állapotot teremt. Művei között egyaránt szerepelnek pianínóra és harmóniumra, illetve analóg szintetizátorra és elektromos zongorára írt darabok.