Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a PAPARAZZI VETÍTÉSSOROZAT – Veszett a világ című eseményhez

PAPARAZZI VETÍTÉSSOROZAT – Veszett a világ

Időpont: 2023. 04. 25. 18:00 - 2023. 04. 25. 21:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba

A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében áprilisban a Veszett a világ c. amerikai drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.

🎫Jegyvásárlás
https://partmozi.hu/eloadas/145079

A PAPARAZZI vetítéssorozatról:
Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé,
vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.

VESZETT A VILÁG – digitálisan felújítva
feliratos amerikai romantikus dráma, 124 perc, 1990 (16)
Sailor Ripley éppen a börtönből szabadult. Találkozik szerelmével, Luluval. A fiatalok elindulnak New Orleans felé. Sailor és Lulu egyre furcsább emberekkel találkozik az útjuk során. David Lynch Veszett a világ című, Cannes-ban Arany Pálmával díjazott, Nicolas Cage és Laura Dern főszereplésével készült filmje. Az amerikai filmtörténet egyik legkülönösebb egyénisége, David Lynch egyik legemlékezetesebb filmje marad, mely most digitálisan felújítva látható.
🎥Előzetes: https://youtu.be/V8ea0rQjZco