Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a PAPARAZZI VETÍTÉSSOROZAT / MAGASMENTÉS című eseményhez

PAPARAZZI VETÍTÉSSOROZAT / MAGASMENTÉS

Időpont: 2023. 11. 24. 18:00 - 2023. 11. 24. 20:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében novemberben a Magasmentés c. magyar drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.
🎫Jegyvásárlás: ITT
A PAPARAZZI vetítéssorozatról:
Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé, vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.
MAGASMENTÉS
magyar dráma, 109 perc, 2023 (16)
A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról.
Az alkotás főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache). A férfi olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri. Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.
🎥Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=4NQ39EP4iGk