Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Paparazzi vetítéssorozat // Larry című eseményhez

Paparazzi vetítéssorozat // Larry

Időpont: 2023. 09. 26. 18:00 - 2023. 09. 26. 19:30

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében szeptemberben a Larry c. magyar drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.
A PAPARAZZI vetítéssorozatról:
Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé, vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.
LARRY
magyar filmdráma, 108 perc, 2022 (16)
A juhászként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.
Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával.
🎥Előzetes: https://youtu.be/vF8uBfPSyW8?si=EgPryux1vNjRW1ZF