Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Paparazzi vetítéssorozat/ Cicaverzum című eseményhez

Paparazzi vetítéssorozat/ Cicaverzum

Időpont: 2023. 10. 25. 17:30 - 2023. 10. 25. 19:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében októberben a Cicaverzum c. magyar vígjátékot vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.
🎫Jegyvásárlás: ITT
A PAPARAZZI vetítéssorozatról:
Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé, vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.
CICAVERZUM
magyar romantikus vígjáték, 2023 (16)
A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a “tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?
🎥Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=oJDfL2ehqyI