Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Ősi mesterségek bemutatója a honfoglalás korából című eseményhez

Ősi mesterségek bemutatója a honfoglalás korából

Időpont: 2023. 08. 27. 11:00 - 2023. 08. 27. 17:00

Helyszín: MűvészetMalom

Esemény linkje

Mentés a naptárba
LÉPJ BE a szentendrei múzeumokba éjjel-nappal!
Nyárvégi múzeumi kalandozások a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon! Múzeum korzó, művészeti-régészeti tárlatvezetések, kertmozi, kreatív programok és pop-up kiállítás várnak 2023. augusztus 25-27. között, a Ferenczy Múzeumi Centrum helyszínein.
✸ ✶ ✸ ✶ ✸ ✶
A Tarsolylemezek – a honfoglaló elit kincsei kiállításhoz kapcsolódva: hogyan készültek a honfoglalás kori eszközök, tarsolylemezek?
A kézműves bemutató a 10. század világába repíti vissza a látogatót. A Keleti Szövetség tagjai korhű viseletben és a kornak megfelelő eszközökkel mutatják be a „tarsolylemezek korának” kézműves tudományát. Megjelenik egy honfoglaló ötvös-cizellőr, akinél a poncolást próbálhatják ki a látogatók – ezzel a technikával díszítették eleink a tarsolylemezeket. Az ide érkezők láthatják és ki is próbálhatják, hogy milyen volt méhviaszból gyertyát készíteni vagy fából apróbb használati eszközöket kifaragni, valamint találkozhatnak több, régészeti ásatáson előkerült lelet rekonstrukciójával is.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
* * *
Fotó: Keleti Szövetség