Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Organ Station koncert című eseményhez

Organ Station koncert

Időpont: 2023. 04. 08. 16:00 - 2023. 04. 08. 18:00

Helyszín: Kacsakő Bisztró

Esemény linkje

Mentés a naptárba


Az OrganStation jazz trió 2020-ban alakult formáció, mely az 50-es, 60-as évek maintstream jazz hangulatát tárja a hallgatóság elé. Repertoárjuk a stílus ikonjainak (Wes Montgomerry, Melvin Rhyne, Peter Bernstein, Duke Ellington) legismertebb dalait tartalmazza, de emellett saját modern kompozíciókat is hallhatunk tőlük régi köntösbe bújtatva. A hangszerelés rendhagyó, mivel a ma már oly ritka gitár, Hammond orgona és dob felállás szólalnak meg a népszerű jazz sztenderdek. Mára Márkus Liza énekesnővel kiegészülve koncerteznek.
https://www.youtube.com/watch?v=tQup8IbPczM

A formáció gitárosa és vezetője: Kovács Tamás,
aki Babos Gyula, Horányi Sándor, László Atilla, és Szalay Gábor növendékeként szerezte meg művész diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán.

Hammond orgona: Márkosi Joci,
aki Nagy János kezei alatt vált elhivatott zenésszé a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakán.
A trió egyszemélyes motorja pedig: Izsó Tamás,
aki szintén a fent említett egyetemen végzett, ahol Jeszenszky Györgytől tanulhatott, de tanárai közül kár lenne nem megemlíteni Balázs Elemért is.
Márkus Liza Gyöngyösön született és a középiskola elvégzéséig itt is folytatta gimnáziumi és zenei tanulmányait. Elsőként klasszikus éneket tanult, emellett a kezdetektől fogva érdekelték a könnyűzenei irányzatok. Az érettségi után felvételt nyert a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-ének tanszakára. Az ide történő sikeres felvételi és az itt eltöltött évek egyértelműen megerősítették abban ,hogy művészi pályára fog lépni. Az évek során szólóban, duóban és több zenekari formációban és többféle stílusban kipróbálta magát. A jazz, funky a kedvence, de nagy rajongója a népzenének is és a popzene is közel áll hozzá. A konzervatórium után felvételt nyert az ELTE angol-ének osztatlan tanári szakára, ahol 2023. januárjában szerez diplomát.
Kedvencei közé tartozik Stevie Wonder, Diane Schuur, Whitney Houston, Adele.

Belépés ingyenes!