Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Ökumenikus vetítéssorozat/ Idegen a szekrényben című eseményhez

Ökumenikus vetítéssorozat/ Idegen a szekrényben

Időpont: 2023. 10. 16. 18:00 - 2023. 10. 16. 19:30

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Az ÖKUMENIKUS vetítéssorozat keretében októberben az Idegen a szekrényben c. spanyol drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tanner Gábor filmesztéta.
🎫Jegyvásárlás: ITT
Az ÖKUMENIKUS vetítéssorozatról:
Egykor a mozgóképet arra használták, hogy elképzelhetetlenül messzi tájakról hozzon átélhető hírt. Most használjuk a filmklubot arra, hogy megtaláljuk a szétforgácsolódott világban az egységet! Széthullott valós és lelki tájak másfélórás filmes struktúrában. Keressünk azonos pontokat a sokféleségben!
IDEGEN A SZEKRÉNYBEN
feliratos spanyol dráma, 108 perc, 2023 (12)
Damián (Paco León) 20 év után veszti el állását. Elbocsátásának hírére dühösen távozik főnökétől és fejébe veszi, hogy az első szembejövő lehetséges búvóhelyet meglátva elvonul a világ elől. Egy furgonon heverő szekrényt megpillantva meg is találja céljához az ideálisnak vélt lehetőséget, azonban a kocsi útnak indul. A gardrób Lucía (Leonor Watling) és Fede (Álex Brendemühl) otthonába érkezik, belsejében Damiánnal, aki meglapulva várja a bútor elhelyezését. Hősünk így aztán a vele nagyjából egykorú házaspár és tinilányuk, María (María Romanillos) életének részévé válik, ugyanis még aznap este megfogalmazódik benne az ötlet, hogy velük marad egy rejtélyes, az árnyakban mozgó jelenségként. Ám hogy mégis mindezt milyen szándékkal teszi, az csupán csak idővel derül ki: vajon őrangyal vagy ijesztő, démoni alak válik belőle a titokzatosság fenntartása közben? Ez a thriller-dráma keverék vegyíti az Élősködőkre hajazó alapszituációt a Charlie Kauffmanra jellemző szürrealizmussal.
🎥Előzetes
https://www.youtube.com/watch?v=LRJmtzOdZU0