Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a ÖKUMENIKUS VETÍTÉSSOROZAT – A vád című eseményhez

ÖKUMENIKUS VETÍTÉSSOROZAT – A vád

Időpont: 2023. 04. 18. 17:00 - 2023. 04. 18. 20:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Az ÖKUMENIKUS vetítéssorozat keretében áprilisban A vád c. francia drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tanner Gábor filmesztéta.

🎫Jegyvásárlás
https://partmozi.hu/eloadas/144986

Az ÖKUMENIKUS vetítéssorozatról:
Egykor a mozgóképet arra használták, hogy elképzelhetetlenül messzi tájakról hozzon átélhető hírt. Most használjuk a filmklubot arra, hogy megtaláljuk a szétforgácsolódott világban az egységet! Széthullott valós és lelki tájak másfélórás filmes struktúrában. Keressünk azonos pontokat a sokféleségben!

A VÁD
feliratos francia filmdráma, 138 perc, 2021 (16)
A mérnöknek készülő Alexandre pár napra hazalátogat Párizsba. Megismerkedik édesanyja új élettársával, és még aznap este bulizni megy a férfi 17 éves lányával, Milával. Reggelre Alexandre élete gyakorlatilag összeomlik: Mila nemi erőszakkal vádolja meg. A két fiatal bíróság előtt meséli el saját emlékei nyomán a történteket, miközben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.
Yvan Attal a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmjében a #MeToo mozgalom korszakában tesz fel kényelmetlen kérdéseket, két különböző nézőponttal szemléltetve, hogy semmi sem fekete vagy fehér.
🎥Előzetes
https://youtu.be/bwJQZmZ51vs