Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a ÖKUMENIKUS VETÍTÉSSOROZAT – A csendes lány című eseményhez

ÖKUMENIKUS VETÍTÉSSOROZAT – A csendes lány

Időpont: 2023. 03. 21. 18:00 - 2023. 03. 21. 21:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Az ÖKUMENIKUS vetítéssorozat keretében márciusban A csendes lány c. ír drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tanner Gábor filmesztéta.
🎫Jegyvásárlás
https://partmozi.hu/eloadas/144938

Az ÖKUMENIKUS vetítéssorozatról:
Egykor a mozgóképet arra használták, hogy elképzelhetetlenül messzi tájakról hozzon átélhető hírt. Most használjuk a filmklubot arra, hogy megtaláljuk a szétforgácsolódott világban az egységet! Széthullott valós és lelki tájak másfélórás filmes struktúrában. Keressünk azonos pontokat a sokféleségben!

A CSENDES LÁNY
feliratos ír dráma, 94 perc, 2022 (12)
Cáit mindössze tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nő fel. Örökké kimerült és ismét terhes édesanyjának a sok gyerek mellett nem jut ideje rá, alkoholista, hirtelen haragú apja pedig inkább jobb, ha nem foglalkozik vele. A család úgy dönt, a legjobb lesz mindenkinek, ha Cáit – et a nyárra rokonokhoz adja. A gyerektelen párnál egészen új világ tárul fel a kislány előtt. Az idilli, zöld környezetében egy idő után Cáit megnyílik, végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.
A csendes lány az év egyik legmeglepőbb rendezői bemutatkozása, ami kimagaslóan jó kritikai fogadtatásban részesült, és a világ filmfesztiváljain már lenyűgözte a közönségét. A legjobb nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra jelölt alkotás különösen megható, sokrétű és érzékeny film a szeretet hiányáról és a gondoskodás gyógyító erejéről.
Oscar-jelölés 2023: A legjobb nemzetközi film
Berlinale 2022: A Generation Kplus nagydíja
Európa Filmdíj 2022: A legjobb operatőr
🎥Előzetes: https://youtu.be/73gaJ0yWeGA