Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a VENDÉG A FRANCIA KASTÉLYBAN című eseményhez

VENDÉG A FRANCIA KASTÉLYBAN

Időpont: 2023. 11. 20. 18:00 - 2023. 11. 20. 20:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A NYISD KI A SZEMED vetítéssorozat keretében novemberben a VENDÉG A FRANCIA KASTÉLYBAN c. francia vígjátékot vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Szarka Judit filmesztéta és Schramkó Péter magántanár.

🎫Jegyvásárlás: ITT 

A NYISD KI A SZEMED vetítéssorozatról:
A sorozatban olyan kortárs filmekkel ismerkedünk, amelyek a személy önismeretének és ebből adódó felelősségének kérdéseit vizsgálják a fanatizmus és gyűlöletcselekmények, a kulturális és vallási sokféleség társadalmi és spirituális problémáival való együttélés területén. Vagyis a mi kérdéseinket. Találkozásaink során kultúráink, történelmünk, a hit és vallás összefüggéseinek tükrében keressük a nyitott kérdéseket és a nyitott válaszokat. Eszközünk a derűs szellemi munka és kritikai gondolkodás. Célunk az öröm, amelyet a lélek szabadsága táplál.
VENDÉG A FRANCIA KASTÉLYBAN
feliratos francia romantikus vígjáték, 110 perc, 2023 (12)
A nemrég megözvegyült Andrew Blake visszatér arra a franciaországi birtokra, ahol egykor megismerte a feleségét. A boldogabb idők emlékeihez vezető út azonban nem a tervek szerint alakul. Blake kénytelen eljátszani a komornyik szerepét, hogy a Beauvillier-birtokon maradhasson. A ház úrnőjén, Madame Beauvillier-n kívül megismeri Odile-t, a szakácsnőt, a makacs házmestert, Philippe-et és Manont, a takarítónőt. Blake hamarosan rájön, hogy új ismerősei éppoly elveszettek, mint ő maga. A férfi, új esélyt kap arra, hogy mindent elölről kezdjen…
🎥Előzetes
https://www.youtube.com/watch?v=vosZ3aZjw88