Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Noche Flamenca – kurzuszáró koncert 2022-23 című eseményhez

Noche Flamenca – kurzuszáró koncert 2022-23

Időpont: 2023. 07. 02. 19:00 - 2023. 07. 02. 21:00

Helyszín: Barlang (Dunaparti Művelődési Ház)

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Gyertek velünk ünnepelni! Július 2-án, vasárnap este elbúcsúztatjuk a jelen táncos tanévet, egyben visszatekintünk, összegzünk, sírunk, nevetünk, magunkba tekintünk és elkísérjük egymást, összeölelkezünk, kiabálva nevetünk, és ki tudja, még mi mindent csinálunk – leginkább a tánc, a flamenco nyelvén.

Ebben a tanévben ez az ötödik alkalom, hogy színpadon állunk. Az előző négy estén egy, a flamenco szigorú hagyományaihoz mérten autentikusabb színpadméretet választottunk, ahol egyszere egy, legfeljebb két-három táncos kapcsolódott mozdulataival, ritmusaival az ének és a gitár csodálatos kettőséhez. Ez alkalommal tágabb térben táncolunk a szentendrei Barlang hangulatos szabadtéri színpadán. Megtapasztaljuk (veletek együtt), milyen az, amikor sokan ugyanabban a ritmusjátékban lüktetve mondják a magukét, s azt is, milyen csoda megfigyelni és megélni egy-egy táncos őszinte kitárulkozását a flamenco adta improvizatív kereteken belül. Libbennek majd kendők, perdülnek legyezők, ringanak csípők és peregnek cipősarkak. Szépséges, őszinte, megható és magávalragadó este lesz. Gyertek, tartsatok velünk!

Az est énekese Keck Mária flamenco művész, gitárosa pedig Girán Péter gitárművész lesz.

A koncert során fellépnek a Böröcz Petra által vezetett flamenco képzés minden csoportjának vállalkozó kedvű táncosai haladóktól a kezdőkig. Az órákon a flamenco élőzenés, improvizatív hagyományait gyakoroljuk, vagyis a cél az, hogy a táncosok értve és érezve táncoljanak az andalúz műfaj adta kereteken belül. Legyenek tisztában a témához és a tanfolyam szintjéhez kapcsolódó, illeszkedő szabályrendszerrel, ismerjék a dalok, a zene és a tánc kapcsolódásának, egymásra hatásának lehetőségeit és törvényszerűségeit, és a gyakorlatban úgy tudják mindezeket alkalmazni, hogy a testükből, lelkükből kibontakozó tánc sajátjuk legyen, összefonódjon a zenével, eggyé váljon a ritmussal, és így megszülessen az az életigenlő, mély energia, ami a flamenco sajátja.

Mivel a flamenco dalirodalom tele van szebbnél szebb szerzeményekkel, ki nem hagynánk, hogy néhány kedvencünket megmutassuk nektek a hozzájuk készült kendős, vagy legyezős koreográfiák kíséretében.

Fellépő táncosok:
Csékey Szabina, Szöllősi Judit, Jámbor Judit, Bartha Anna, Hajnal Margit, Szabó Ágnes, Homoki-Nagy Eszter, Szihalmi Kriszti, Holló Imola, Csók Mária,
Kaskötő Szilvia, Mikó Tamara, Csernus Anna, Balogh Virág, Recskó Viktória,
Molnár Fanni Kata, Süveges Adrienn, Kern Mónika, Schermann Zsuzsanna, Borsos Andrea, Sárosi Nóra, Csurgó Krisztina, Tell Dóra, Skandera Nikolett,
Jankovics Bernadett, Csapó Noémi, Bózsa Anikó, Szuhánszky Réka

Az órákon zajló képzésről és flamenco kalandokról itt olvashattok bővebben:

Kezdőlap

Az est befogadója és támogatója a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Lényeges részlet! A belépés díjtalan és összeköthető egy kellemes nyáresti sétával a szentendrei Duna-parton.

Szeretettel várunk!