Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Menjünk mi is Betlehembe… című eseményhez

Menjünk mi is Betlehembe…

Időpont: 2023. 12. 16. 16:00 - 2023. 12. 16. 17:00

Helyszín: Szentendre Fő tér

Esemény linkje

Mentés a naptárba
„Üzenetünk van, amelyet tovább kell adnunk, szomszédainknak, városainknak, az egész világnak. Örökségünk van, amelyet át kell élnünk és hirdetnünk kell minden újonnan születőnek.” (Károli Gáspár)
„Menjünk mi is Betlehembe…”
Óvodásokkal az Evangélikus Templomtól a Fő téri betlehemi istállóig
Adventi szombatokon és Vízkereszt napján
Advent első szombatján
„Megjövendölve volt régen…”
2023. december 16. 16:00-17:00
Az Evangélikus Templom melletti pásztorok tanyájánál szedelőzködnek, ajándékokat visznek magukkal a Bimbó utcai és a Központi Óvoda óvodásai, óvó nénik. Dr. Harmathy András református lelkipásztor útra bocsátja a kis „pásztorokat” a Biblia üzenetével. Imbolygó lámpásokkal, énekelve egészen a Fő téri betlehemi istállóig sétálnak.
Advent negyedik szombatján
„Azon van egy rengő bölcső, abban fekszik az Úr Jézus.”
2023. december 23. 16:00-17:00
A Fő téri betlehemi istálló „bölcsőjét” ringatják énekszóval a Szent András Óvoda óvodásai és óvónői. Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkész üzenete Karácsony estéjére. Az örömhírt elviszik a gyerekek, mécsesekkel a kezükben a Dumtsa Jenő utca sokadalmába.
Vízkereszt napján
„Három királyok napján…”
2023. január 5. 10:00-11:00
Az Evangélikus Templom mellett gyülekeznek az óvodások, az óvónők, akik advent szombatjain átélték a betlehemi történetet. Horváth Zsolt baptista lelkész bezárja a karácsonyi ünnepkört. A gyerekek és az óvónők énekelve a Három királyok szobrához mennek. Három gyermek királynak öltözik és együtt vonulnak a Fő téri betlehemi istállóig. Énekekkel, versekkel búcsúztatják a karácsonyi ünnepkört.
A programban résztvevő intézmények: Szivárvány Tagóvoda, Szentendrei Evangélikus Zenei Óvoda, Szentendrei Református Óvoda, Püspökmajor Lakótelepi Tagóvoda, Bimbó úti Tagóvoda, Központi Óvoda, Szent András Óvoda
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!
Forrás: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.