Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Lione Stanislav – Csillagom könyvbemutató című eseményhez

Lione Stanislav – Csillagom könyvbemutató

Időpont: 2023. 11. 25. 15:00 - 2023. 11. 25. 17:00

Helyszín: Barlang (Dunaparti Művelődési Ház)

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Szeretettel várunk benneteket november 25-én 15 órakor Szentendrén a Barlang vendégterében egy jó hangulatú író-olvasó találkozóra. Lesz könyvbemutató, interjú és felolvasás Kertész Katával és Oroszi Orsolya Évával, kötetlen beszélgetés, dedikálás és apró ajándékok is. Gyertek el, és ismerjétek meg Lionét és a regényét!
A szerzőről:
Lione Stanislav néven már egészen gyerekkorom óta alkotok, így nem volt kérdés, hogy a regényemhez is ezt a nevet használjam. Szentendrén nőttem fel, a PMK és a Barlang volt a második otthonom. Habár szoftverfejlesztőként dolgozom, az írás mindig is az életem része volt, amelyhez Kertész Kata színészmesterség óráin tanultak is hozzájárultak, ám csak néhány éve kezdtem felvállalni a regényírói ambícióimat. Ennek eredménye lett az első regényem.
De hogyan is keletkezett a Csillagom?
Csillagmániás vagyok. Egészen gyerekkorom óta. A sötétítő függönyöm és az ágytakaróm is csillagos volt, és amióta az eszemet tudom, nagyon szeretnék egy olyan csillag alakú fülbevalót, ami nem bántja a fülemet. De van csillagos táskám, sálam, pólóm, zoknim, és még sorolhatnám. Néhány éve megfejtettem a csillagmániámat, nemrég pedig a csillagok segítségét kértem abban, hogy megfejtsem önmagam. Részben ennek eredményeként is született ez a könyv, amely a maga zsánerkeveredéseivel egy új, ismeretlen világba kalauzolja a kíváncsi olvasót.
A regény fülszövege:
Egy titokzatos térkép
Egy félig megírt könyv
És egy halaszthatatlan utazás
A kiégett Anna leghőbb vágya egy nyugodt munkahely, amit látszólag meg is talál Salim Shadi, a fiatal és megnyerő történész-filozófus asszisztenseként. Mígnem az első közös utazásuk végén egy idegen világban tér magához. Kettejük küldetése, hogy bejárják Ismert Világunk lenyűgöző tájait, és közben a kontinens közelmúltjának mélyére ássanak. Annának kezdetben fogalma sincs, neki mi köze egy másik világ konfliktusaihoz, és kicsoda Salim valójában. Hogyan birkózik meg az igazsággal és a rá kiszabott súlyos teherrel? Mivel jár, ha az ember beleszeret a mesterébe? És milyen igazságot tanítanak a csillagok?
A Csillagom nem csak egy romantikus fantasy, de lélektani és spirituális utazás is egyben. Könnyed, olykor humoros, mégis megrázó mese szerelemről, összetartásról és felelősségvállalásról. Nyisd ki a könyvet, és lépj át a kapun, hiszen ahogy Anna is említi:
„A könyv maga a kapu a világok között.”