Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Lélekmozi vetítéssorozat / Magyarázat mindenre című eseményhez

Lélekmozi vetítéssorozat / Magyarázat mindenre

Időpont: 2023. 10. 12. 17:30 - 2023. 10. 12. 20:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A LÉLEKMOZI vetítéssorozat keretében októberben a Magyarázat mindenre c. magyar drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tanner Gábor filmesztéta.
🎫Jegyvásárlás: ITT
A LÉLEKMOZI vetítéssorozatról:
Pszichológia nélkül a filmkultúra a matematika nyelvén lenne megírva. A megjelenített elbeszélés arkhimédészi pontja a szereplők közötti kapcsolatrendszer. A kritikusokkal szemben elemezzünk mielőtt ítélkezünk! Ne csak a benyomásainkra építsük a kulturális élményünket, adjunk lehetőséget, hogy dolgozni kezdjenek bennünk a filmek!
MAGYARÁZAT MINDENRE
magyar filmdráma, 151 perc, 2023 (16)
Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.
A film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlánját az Orizzonti szekcióban.
🎥Előzetes
https://www.youtube.com/watch?v=jW8JJfQuAlo