Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ / MESTERJÁTSZMA című eseményhez

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ / MESTERJÁTSZMA

Időpont: 2023. 11. 30. 18:00 - 2023. 11. 30. 20:30

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba
MESTERJÁTSZMA Vetítés + Beszélgetés
Tóth Barnabás régóta várt filmje olyan váratlan fordulatokkal teli pszichothriller, amilyet a nézők magyar rendezőtől eddig még nem láthattak. A film után vendégünk a film rendezője és egyik főszereplője, Hajduk Károly.
Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre
Időpont: 2023. 11. 30. (csütörtök) 18:00
Vendég:
Tóth Barnabás, a film rendezője és Hajduk Károly, a film egyik főszereplője
Jegyek: ITT
„Mestermű a Mesterjátszma.”
Répássy Olívia, BOON
„…az ember nem tudja kivonni belőle magát…”
Horváth Bálint, Film.hu
Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációjában Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház felbecsülhetetlen értékű ereklyéi is a nyugati határ, a szabad világ felé tartanak, melyek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét.
A Mesterjátszma című pszichothriller rendezője Tóth Barnabás, írója Tóth Barnabás és Fonyódi Tibor, producere Szurmay János, Szabó Máté, Ruzsinszki Ádám és Nikolits György. Az operatőr Másik Szőke András, a vágó Szalai Károly, a zeneszerző Keresztes Gábor. A film sakkszakértője Szurmay-Palotai Piroska női FIDE-mester. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az Origo Film Group Zrt. támogatásával, az Innoplay produkciójában és Romwalter Judit koproducer jóvoltából a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készült. A film 2023. november 9-én a JUNO11 Distribution forgalmazásában kerül a hazai mozikba.