Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Költő a költőről – A halhatatlan Petőfi című eseményhez

Költő a költőről – A halhatatlan Petőfi

Időpont: 2023. 09. 10. 17:00 - 2023. 09. 10. 18:00

Helyszín: Evangélikus templom, Luther tér 1.

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Weiner Sennyey Tibor, József Attila-díjas költő előadása.
Újra és újra felélednek különböző híresztelések, hogy Petőfi Sándor nem is 1849-ben, hanem 1856-ban halt meg Barguzinban. A történet ismert, számtalanszor írtak róla, erősítették és cáfolták meg, derítették ki, hogy a barguzini csontok alapján Petőfi nő volt és hasonlók. De vajon miért olyan fontos nekünk, hogy Petőfi tovább éljen? Ki nekünk ma Petőfi Sándor?
Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője, méhész. Filológusként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Békássy Ferenc életművének egybegyűjtője és életrajzának írója. Legutóbbi könyvei ‘Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve’ és a ’Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai’. Az olvasás és írás mellett főleg kertészkedik és méhészkedik, kerékpározik és sétál. Szentendrén él.
* * *
A Ferenczy Múzeumi Centrum összművészeti, szakrális fesztiválján szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A művészek és templomok városának felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a KÖZÖSSÉG.
* * *
* * *
A hétvége programjai ingyenesek, karszalaggal látogathatók. A karszalagokat programhelyszíneinken lehet átvenni.
Karszalaggal a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása és a Mank Galéria kiállítása belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.